Průvodce padělky produktů BUTTERFLY

Rádi bychom Vás v krátkosti upozornili na padělané výrobky firmy BUTTERFLY, které se objevily na trhu.

Čas od času se totiž objeví nekvalitní produkty, především z Číny, které mohou být označeny za padělky. Není vždy snadné od sebe rozeznat takovéto padělky od originálního zboží a proto si přečtěte následujícího průvodce, který vám v tom pomůže.

Nejsnazší a nejbezpečnější cestou k originálním výrobkům BUTTERFLY je zakoupení u výhradního dovozce pro ČR firmy STEN marketing a jeho obchodů Vše na stolní tenis nebo na e-shopu www.vsenastolnitenis.cz. Firma Tamasu Butterfly zodpovídá pouze za výrobky zakoupené zde.

Pálky nabízené na různých bazarových portálech jsou padělky, ukázka např. zde:

http://sport.hyperinzerce.cz/stolni-tenis/inzerat/10189011-pingpongova-palka-butterfly-carbon-super-zlc-profi-nova-nabidka-hradec-kralove/#.VSaAO_DVSHs

Vodítko č. 1: Cena

Buďte opatrní při objednávání zboží z jiných eshopů (hlavně zahraničních). Toto zboží, občas drasticky zlevněné, nemusí být pravé.

Vodítko č. 2: obal produktů Tenergy

padelek tenergy

Výrobky Tenergy jsou na profesionální úrovni dobře zavedené a jako takové jsou často kopírovány a občas i padělány. Kopie potahu a jeho obalu však nikdy nedosahuje kvalit originálů. Na obrázku vidíme vpravo padělek. Má jednodušší obal bez holografického loga a nálepky v pravém horním rohu. Nálepka a jednodušší obal jsou jasnými známkami, že se jedná o padělek. Na druhém obrázku vidíme chybějící šev na zadní straně obalu, který slouží jako další důkaz padělku.

Vodítko č. 3: Barva houby

padelek potah orig 1   padelek potah fake 1

Potahy Tenergy mají typickou houbu, která je jedinečná svou kvalitou, vlastnostmi a oranžovou barvou - na obrázku vlevo vidíme originál, vpravo je padělek, jehož houba je tvrdá a žlutá. Žlutá houba na potazích Tenergy je vždy jasnou známkou padělku.

Vodítko č. 4: Tenergy s ochrannou fólií? A co znamená tohle logo?

padelek potah fake 3

Povrch potahu Tenergy je přilnavý a nepotřebuje žádnou ochrannou fólii. Některé padělky se občas objevují s ochrannou fólií (viz foto výše). Ta svědčí o jejich nepravosti. Originální výrobky se ve fólií nikdy nedodávají.

padelek potah fake 2   padelek potah orig 2

Další známky padělání si můžeme všimnout při bližším prozkoumání spodní části gumy. Když porovnáme originální gumu s padělanou, všimneme si nadbytečné rýhy pod logem v místě, kde se guma rozšiřuje pod úroveň tisku (viz padělek vlevo). Na originále žádná taková rýha není (viz. obrázek vpravo).

Vodítka na prknech

Buďte opatrní, nepravé výrobky je někdy těžké poznat, pokud jde o pálky. Padělky jsou často méně kvalitní, ale chce to bystré oko, aby je člověk poznal. Lépe to jde až při hře, kdy se vždy projeví, že padělaná pálka nedosahuje jedinečných kvalit dřev BUTTERFLY.

Zbarvení

padelek palky 2

Na obrázku vidíme originální pálku Zhang Jike FL (napravo) a padělek (nalevo). Nepravá pálka je lehčí (vinou levné dýhy) a neladí na ní barvy (modrá na rukojeti a nápisu je tmavší). Nápis samotný je mírně nakloněný.

Spodní známka

padelek palky 1

Obrázek výše slouží jako ukázka nepoctivé řemeslné práce. Falešná známka (nalevo) je méně propracovaná a je na spodek rukojeti pouze přilepena. Pravá známka (napravo) je vyrobena z broušeného hliníku a je pevně zapuštěna na rukojeti.

Herní vlastnosti (zjistíte až při hře)

Padělky se někdy špatně poznají. Následující příklad ukazuje prkno Zhang Jike Super ZLC, které reklamoval zákazník zklamaný jeho vlastnostmi. Falešné dřevo může sice vypadat dobře, ale v porovnání s pravým se zdá poněkud „bez života". Prkna Butterfly se totiž skládají z různých ručně vybíraných dýh, které jsou speciálně navrženy tak, aby společně vytvářely vlastnosti a charakter každé jednotlivé pálky. Padělek tohoto efektu nikdy nedosáhne.

Sériové číslo

padelek palky fake 2

Na každém originálním prknu BUTTERFLY vyrobeném v Japonsku je sériové číslo. To obsahuje informace o datu výroby a parametrech. Jakýkoli certifikovaný partner nebo prodejce Butterfly je schopen ověřit pravost sériového čísla. Sériové číslo na obrázku vlevo je falešné – takové číslo neexistuje.

Nápis nebo nálepka? Prozkoumejte grafický design

padelek palky fake 1   padelek palky orig 1

Nalevo vidíme falešnou pálku Zhang Jike Super ZLC, kterou si zákazník koupil za zlomek ceny originálu. Netřeba dodávat, že byl zklamán a tuto pálku nám ukázal. Byli jsme rychle schopni identifikovat ji jako padělek. Všimněte si struktury známky na rukojeti a porovnejte ji s originálem na obrázku vpravo. Nápis vypadá jako nálepka, je zrcadlově obrácený a lehce nakloněný. Zbarvení je téměř stejné, ale ne úplně.

Na falešných prknech je místo nápisu často použita jen nálepka. Nápis je navíc často nakloněný (jako na obrázku). Na originálních pálkách jsou nápis i grafika vytištěny na pálku.

Vodítka k padělkům oblečení a obuvi

Zde se zaměříme na řemeslnou kvalitu provedení a na použití loga BUTTERFLY.

padelek boty fake 3   padelek boty orig 2

Vpravo vidíme originály bot Lezoline Sonic. Vlevo vidíme padělky. Všimněte si lehké vybledlosti barev a nepatrně jiného použití loga na jazyku bot. Konkrétně tyto padělky je poměrně těžké rozeznat na první pohled.

padelek boty fake 2   padelek boty orig 1   padelek boty fake 1

...ale při bližším pohledu vyjdou rozdíly najevo. Logo na straně boty je nakloněné a špička bot je ohnutá nahoru. Všimněte si také, že jazyk boty není na padělcích vidět.

Oblečení lze padělat mnoha způsoby. Jistý způsob, jak rozeznat falešné zboží je všimnout si nekvalitního designu mikrovláken, který nikdy nedosahuje standardu BUTTERFLY Micro Material. Výsledkem použití materiálu podřadné kvality je jiný pocit z oblečení. Je těžké, povislé a z materiálu, který nedýchá a je nepříjemný pro pokožku.

padelek textil fake

Dalšími indikátory padělků jsou použití loga a nečisté nebo méně kvalitní švy, jako vidíme na obrázku.

V případě dotazů či pochybností nad pravostí zakoupených produktů nás neváhejte kontaktovat e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .